Investera i Valutor

Investera i Valutor.

Att investera i valuta kan vara en välbehövlig form av diversifiering, eller en krydda i portföljen där hög belåning används.
Enkla instruktioner för att tjäna pengar på valutahandel

Att tjäna pengar på valuta är lättare än vad Du kanske tror. Du behöver numera bara satsa $100, eller $1000 hos lite bättre valutamäklare om vill ska öppna upp ett konto för att handla valuta.
1. Hur fungerar valutahandel?

Valutahandel, eller forex trading som det kallas utomlands, innebär att du köper en valuta i förhoppning att sälja den och tjäna pengar. Valutor köps alltid i par, t. ex svenska kronor mot dollarn (SEK/USD) eller euro mot dollarn (EUR/USD). Du kan signa upp på ett demokonto och testa hur det är att handla valuta innan du sätter in riktiga pengar.
2. Läs på om valutahandel

Det kan vara lämpligt att läsa på om generella termer som används av valutahandlare. När du känner dig säker på valuta trading så är du redo att öppna ett riktigt konto. De minsta kontona börjar kring $100. Vill du satsa lite mer så kan du hitta en bättre plattform med väldigt många funktioner från $1000 eller $1500 som lägsta insättningskrav.
3. Välj valutamäklare

Det finns ett stort antal valutamäklare att välja på idag. Några av de mest populära inkluderar eToro, AvaFx, FXCM och AC Markets.
4. Bestäm dig för en trading strategi

Det gäller att hitta två eller fler valutapar att handla med. Generellt är det bra att fokusera på ett fåtal valutor och valutapar, det blir enklare att följa med och följa uppdateringar för dessa. Det finns numera också många aktörer som erbjuder algoritmisk handel, dvs att du kan handla valuta automatiskt med hjälp av förhandsbestämda inställningar.
5. Gör en sammanställning av dina resultat

Det är viktigt att hela tiden analysera dina resultat eller bristen på resultat. Skriv ut och gå igenom alla trades du gjort under en månads tid och se var det har gått fel, eller var du tjänar mest pengar. Sedan är det bara att skala upp det och utöka vinsterna och minimera förlusterna.

(Visited 224 times, 1 visits today)