Investera i Silver

Att investera i silver är billigare än guld. Du får mer fysisk metall för dina pengar efter som silvret är betydligt billigare än guld. Guldpriset är runt 70 gånger högre än silver så på det sättet kan det vara mer lämpligt att börja investera i silver istället för guld då du lättare kan handla för mindre belopp.

Det vanligaste är att investera i silvermynt som väger 1 troy ounce styck, dvs ca 31 gram. Renheten brukar vara .999 eller .9999, alltså 99,99% rent silver. Ett standard silversmycke eller silverbestick brukar ha en renhetsgrad på 80-90%, resten är andra metaller för att det ska få högre hållbarhet. Det finns så klart större alternativ om man känner för det. Tackor finns i alla möjliga storlekar, en del kan väga tiotals kilo. Så det är egentligen din plånbok som bestämmer där, värt att tänka på innan man investerar i silvertackor som är för stora är att det kan bli mer omständigt att sälja i framtiden. Går silverpriset upp mycket så blir ju tackorna väldigt dyra. I sådana situationer så kan det vara lättare att avyttra mindre varianter eller mynt.

 

 

Silver-Eagle-bullion-silver
Världens vanligaste investeringsmynt är Silver Eagles. Dessa präglas i USA. Ett vacker mynt utan samlarvärde, här är det alltså bara silvret i sig som är värdefullt. Vissa äldre årgångar kan säljas med en liten premie. Men om man är ute efter att tjäna pengar på samlarvärdet också så finns det en uppsjö av mynt att välja mellan.
2010-Australian-Silver-Bullion-Coins
Bilden ovan visar några exempel på Australiensiska investeringsmynt som även kan få en samlarpremie. Det vill säga att här så investerar man inte enbart i silver utan kan även få en ökning pga samlarvärdet.
När det kommer till vart man ska köpa sitt silver så finns det många alternativ. Köper man i Sverige så läggs det på 25% moms, alltså är det att föredra att köpa sitt investeringssilver över nätet från något av våra grannländer. En svensk aktör som också har en förgrening i Estland är Libertysilver.se, deras Estländska motsvarighet hittas här libertysilver.ee. Det går ju även att köpa sitt silver på exempelvis Tradera, där både privatpersoner och företag auktionerar ut silver av olika typer. Där kan man ibland lyckas göra ett och annat fynd.

Vill man hellre investera i lite mer speciellt silver så kan man köpa äldre mynt. Många länder använde silver i sina mynt förr i tiden, därför kan man investera i sånt silver istället om man känner för att ha en lite roligare samling. Ett exempel på ett sådant mynt som är roligt att samla på är amerikanska dollarmynt, dessa har hög renlighetsgrad och är relativt stora, dom innehåller runt 20 gram rent silver. Hoppas att det här inlägget hjälper dig i din väg mot att investera i silver. Lycka till!

(Visited 741 times, 1 visits today)

1 comment for “Investera i Silver

Comments are closed.