Investera i Fastigheter utomlands

Investera i fastigheter eller köpa hus utomlands?

 

Du är inte den första som kommer på den idén. Det som kan locka med att investera i fastigheter utomlands kan ofta vara en längtan av att flytta från Sverige. Ifall man då äger en fastighet i ett annat land så kan ju det underlätta flytten. Säg att du till exempel vill flytta till soliga Spanien? Då vore det ju perfekt att köpa ett hus utomlands eller varför inte ett litet hyreshus med 3-6 lägenheter? Om man då bor i en och hyr ut resten så kanske man klarar sig på enbart inkomsterna från sin fastighet. Dock så är det ju inte riktigt så lätt.
Ofta så kräver en investering utomlands mer kapital än här hemma. Detta är ofta på grund av att det kan vara svårare som utländsk medborgare att få lån eller att det tillkommer mer skatter och avgifter på köpet. Sen så är det ju generellt alltid lite klurigare att köpa bostad utomlands. Man kanske inte riktigt känner till hur det går till? Vilka lagar som gäller osv, kanske man dessutom behöver anlita en advokat för att få hjälp? Ja, frågorna kan vara många.

Det första man bör göra när man bestämt sig för att köpa hus utomlands är att sätta sig ner för att planera. Tänk igenom ordentligt, vad är det du vill få ut av din investering? Vilket land passar dig bäst? Planen kanske är att flytta dit själv så småningom? Är det lätt att ta sig dit? Kostar det mycket att flyga ner? Är det möjligt att anlita någon för skötsel?

När du tänkt ut var du vill att din fastighet ska ligga någonstans så letar du rätt på en mäklarsida eller någon form av Hemnet.se-liknande sida där du kan hitta aktuella objekt. Det finns många sidor som riktar in sig på folk som vill köpa hus utomlands.
Ett exempel på det är Rightmove, en brittisk sida som listar de flesta tänkbara länder. Annars så är chansen alltid stor att det finns någon annons på Blocket.se.Ytterligare allmän information finns det gott om på commerce-realestate.com

Nu när du vet var du vill köpa och kanske till och med har hittat ett objekt så kan det vara en bra att flyga dit. Bestäm med en mäklare att du vill få en rundtur i staden, se olika objekt osv.

(Visited 600 times, 1 visits today)