Tjäna Pengar på Blogg

Tjäna Pengar på Blogg!

För många så kanske det låter som en dröm att tjäna pengar på sitt bloggande men det går faktiskt! Det vanligaste är att man antingen tjänar pengar från reklam på sin blogg eller att man skriver sponsrade inlägg.

Tjäna pengar på blogg med reklam
Detta förutsätter att du har en välbesökt blogg då de flesta tjänsterna bygger på klick, dvs att någon trycker på annonserna. Varje gång det händer så får du betalt, det kan röra sig om allt från under en krona till betydligt mer, det beror på hur eftertraktad din sida är och vad den handlar om. Det finns många företag som erbjuder olika sorter av den här tjänsten för dig som vill tjäna pengar på blogg. Google AdSense är nog den största och vanligaste. Efter att du kopplat ditt google-konto till AdSense så är det bara att konfigurera annonserna som du vill ska synas på din blogg. Det finns olika storlekar att välja på, om du vill ha enbart text eller bild-annonser eller kanske båda? Efter att du gjort det så får du en bit kod som du sedan klistrar in där du vill på din sida. För exempelvis wordpress så finns det Plugins som gör det åt dig.
Nedan listar vi olika leverantörer av reklam för bloggar.
Google Adsense
Tradedoubler

Tjänga pengar på blogg med Sponsrade inlägg
Det här sättet bygger också på att din blogg är populär och välbesökt. Är den det så kan du ha chansen att bli kontaktad av företag som vill att du ska skriva om deras tjänster eller produkter i utbyte mot pengar eller kanske produkten du blivit ombedd att skriva om.
Det här sättet är nog en lite svårare väg att gå för att tjäna pengar på din blogg, det kräver verkligen att din blogg faktiskt är populär med besökare som faktiskt läser hela dina inlägg.

Nu är det bara för dig att sätta igång att börja blogga och försöka locka besökare till din blogg! Det gör man  bland annat genom att registrera sig i olika länkkataloger som till exempel denna Kvalitetskatalog.se

(Visited 92 times, 1 visits today)