Starta blogg gratis

Idag kan vem som helst med tillgång till internet starta blogg gratis. Det finns massor med olika bloggar att välja på. WordPress är bland dom största leverantörerna av gratis bloggar. Det finns också många svenska alternativ att välja på bl.a blogg.nu, bloggplatsen.se, nattstad.se, devote.se och många många fler!
starta blogg gratis
WordPress har blivit så populärt pågrund av allt man kan göra. Det finns tusentals olika teman att välja på som är superlätta att göra mer personliga så att dom passar just dig och din blogg!
Dessutom finns det massvis med roliga plugins/tillägg för alla möjliga olika ändamål. Det finns tillägg som gör att din blogg blir mer sökmotorvänlig(SEO) eller som spårar hur många besökare du har och hur länge dom stannar på din sida.

Google har en egen plattform för dig som vill starta en blogg gratis som heter BLOGGER. Där loggar man in enkelt och smidigt med sitt vanliga google-konto. Du kan som standard välja om du vill koppla AdSense direkt till blogg, väldigt smidigt som vanligt när det gäller google.

Även den andra sökmotorjätten Yahoo har ett alternativ för dig som vill starta blogg gratis. Deras heter Tumblr, en smidig tjänst som är lätt att börja använda och lätt att integrera med sociala medier.

Det var en kort genomgång av de största internationella leverantörerna, men som jag nämnde i början av artikeln så finns det ju massor med svenska sidor att starta blogg gratis på. Blondinbella har till exempel en egen plattform som du kan använda dig av för att starta blogg gratis, den heter spotlife. Vilken som är bäst kan bara du själv avgöra, då vi alla har olika behov och kunskaper. Det beror också på vad du har för motiv med din blogg, är den bara till för att du ska kunna skriva av dig utan att du bryr dig om hur många som besöker den kanske en viss plattform passar bäst medan en annan kanske passar bättre om du är ute efter att få så många unika besökare som möjligt och tjäna pengar via reklam. I nästa inlägg kommer vi att gå igenom hur du börjar att tjäna pengar på din blogg. Det hittar du här 🙂

Vi här på DagensEkonomi hoppas att inlägget har varit till hjälp och önskar er lycka till med att starta blogg gratis!

(Visited 165 times, 1 visits today)