10 år sedan iPhone presenterades

Idag är det hela 10 år sedan Steve Jobs klev upp på scenen vid Macworlds konferens i San Francisco  för att presentera bolagets nya innovation, en innovation som kom att förändra hela världen faktiskt! 

Han började presentationen med att säga att det skulle presenteras 3 nya produkter, en iPod med widescreen touch-display, en telefon och en ”internet communicator”. Några ögonblick senare så står det dock klart att alla prylarna bildar en enda ny produkt: the iPhone. 

Som vanligt med Apple(eller Steve Jobs kanske?) så var inte produkten 100% klar vid presentationstillfället, mjukvaran led av flera allvarliga brister som orsakade systemkrascher titt som tätt. Andra problem som kunde uppstå var avbrutna samtal, internetanslutning som kopplade ner ibland och att systemet helt frös. Dock så gick det att spela korta snuttar av musik och video. Ingenjörerna kom också fram till att om demonstrationen skedde i en specifik ordning så kanske, bara kanske, skulle allt fungera. 

Under tiden som Steve Jobs gick igenom demonstrationen av produkten på sitt vanliga showmansmässiga vis så satt utvecklingsteamet bakom iPhone på helspänn. Vid varje lyckat moment så drack dom en shot och när allt var över så var dom fulla. Allt hade gått helt enligt plan och världen blev för all framtid förändrad. 

Innan produkten släppts så blev den totalsågad av alla i teknikbranschen, dom stora drakarna som dominerade mobilmarknaden på den tiden var inte ett dugg oroliga. Vad kunde Apple om mobiltelefoner? inte en chans att detta skulle fungera! 

Som bekant så visade Steve Jobs &co att Apple nog visst hade koll på läget. iPhone blev en supersuccé som förra sommaren bröt igenom miljard-gränsen! I juli 2016 så hade Apple sålt över en miljard iPhones totalt sen produktsläpp. Sony Ericsson, Siemens och Nokia kommer knappt någon ihåg dessa dagar. 

Här nedan så kan du se presentationen i sin helhet!

Vi kan inte göra annat än att lyfta på hatten och säga: TACK Steve Jobs! Du är saknad.

(Visited 88 times, 1 visits today)