Nu är Framtiden här!

Nu är framtiden här! I alla fall den framtid som porträtterades i den kultförklarade rullen ”Tillbaka till Framtiden 2”. I den odödliga klassikern så förflyttar sig Marty McFly ( spelad av Michael J Fox) och hans kompanjon Doc Brown (Christopher Loyd) från 1980-talet till 21a Oktober 2015, dvs idag! I filmen så får vi se en framtid där flygande bilar, robotar och så kallade Hoverboards är verklighet.

Det har genom åren spekulerats flitigt i huruvida sakerna som syns i filmen faktiskt kommer att komma och bli verklighet år 2015, så vad hade skaparna av filmen faktiskt rätt om? Vad visades i filmen först och blev verklighet sen?

hoverboard
Den mytomspunna Hoverboarden, eller svävarbrädan som man skulle kunna kalla den på Svenska är en pryl som trollbundit internet genom åren. Även om många hittills påstått sig kunna tillverka en fungerande Hoverboard så har det aldrig kommit ut någon riktigt funktionell på marknaden. Vi har tidigare skrivit om hur biltillverkaren Lexus jobbar på en prototyp.
 

Flygande bilar var något som fick stor uppmärksamhet i filmen, även om det finns någorlunda fungerande prototyper så är det fortfarande lång väg kvar tills det blir någon vanlig företeelse.

Jaws 19
Hajen 19 visas på biograferna i Tillbaka till Framtiden 2, även om man i verkligheten bara kom så långt som till 4 filmer totalt så har det ju kommit en del hajrelaterade filmer genom åren, senast den kultförklarade Sharknado

 

Självknytande skosnören och kläder som anpassar storleken efter användaren var också något som visades i filmen. Inget av de två har än så länge blivit verklighet, dock så släppte Nike en version 2011 som inte riktigt levde upp till förväntningarna. 

3d7969bf-0683-4249-bc97-d7ed4d66613d-1020x612
Tv-skärmar var något som filmen lyckades förutspå ganska bra faktiskt, genom filmen så är plasmaskärmar en vanlig företeelse. Även picture-in-picture förekommer. 


Videosamtal förutspåddes även det, även om det i filmen inte baseras på internetuppkoppling. Men man måste ju erkänna att det är ganska likt Skype?

(Visited 77 times, 1 visits today)