Jay-Z utökar sitt imperium

Den amerikanska rapparen och affärsmogulen Jay-Z ska ha lagt ett bud på det norsk-svenska företaget Aspiro. Aspiro ligger bakom bland annat streamingtjänsterna Wimp och Tidal(som är är tillgänglig för allmänheten än).
Wimp finns i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland och Polen, och har en halv miljoner användare.
Spotify har en 15 miljoner betalande användare och finns i hela 58 länder.

Jay-Z har all anledning att vara nöjd

Jay-Z har all anledning att vara nöjd

Ca 460 miljoner kronor eller 59 miljoner dollar ska stjärnan ha erbjudit.
Köpet sker genom Jay-z’s bolag Project Panther Bidco. Majoritetsägaren i Aspiro, mediejätten Schibsted, har redan tackat ja till budet och råder övriga aktieägare att göra det samma.
Jay-z är kanske mest känd här i Sverige för sin musik och sitt äktenskap med artisten Beyoncé men han är också en väldigt framgångsrik affärsman. Hans imponerande företagsportfölj innehåller bland annat Roc Nations(ett sportmanagement-företag), 40/40 (ett nattklubbs-franchise), Block Starz Music (Skivbolag) och champagnemärket Armand de Brignac. Så nu kan vi även lägga till ett teknikföretag till den listan. Allt detta har bidragit till en imponerande förmögenhet på hela 560 miljoner dollar/ca 4,6 miljarder kronor.

(Visited 10 times, 1 visits today)