Facebook och Instagram låg nere under tisdagsmorgonen, så mycket kostar avbrottet

facebook2-1

Under tisdagsmorgonen så kunde frustrerade användare världen över inte logga in på det sociala mediet Facebook, inte heller Facebook-ägda Instagram gick att komma åt.
Enligt teknikbloggen Techcrunch så kostar avbrottet Facebook omkring 22.453 dollar, eller drygt 185.000 svenska kronor, varje minut som nätverket ligger nere. Avbrottet som varade i nära en timme kostade alltså Facebook bortåt 11 miljoner kronor! 

Vad som ligger bakom problemet är i skrivande stund oklart men Hackernätverket Lizard Squad twittrade snabbt: ”Facebook, Instagram, Tinder, AIM, Hipchat #offline #LizardSquad”. Och 25 minuter senare skrev gruppen: ”Mer kommer snart.” Hackergruppen i fråga tog under gårdagen på sig attacken mot Malaysian Airlines och har också tidigare hackat bland andra Xbox Live och Sony playstation Network.

Om detta påstående stämmer eller ej är fortfarande oklart. Dock så stämde det att även Tinder, AIM och Hipchat låg nere. Det kanske mest intressanta i sammanhanget var att meddelandetjänsten whatsApp! som också ägs av Facebook inte verkar ha påverkats av avbrottet.

(Visited 45 times, 1 visits today)