Hur man investerar i silver och guld

Som ni kan läsa här så har vi redan skrivit en del om hur man går till väga när man ska börja investera i olika ädelmetaller såsom exempelvis silver eller guld. Vilken av de olika metallerna man ska välja är svårt att säga då det är upp till dig som investerare att avgöra hur mycket
pengar du har möjlighet och vill binda upp upp i ädelmetaller.

silvermynt för investering

Generellt kan sägas att silver är bra om man inte har så mycket pengar och guld är mer lämpligt om man har större belopp att investera då guldet kostar ca 70 så mycket silvret. 

Fördelen vid ett köp för en större summa pengar blir ju då att den fysiska metallen man köper tar upp mindre plats. Som exempel kan vi ta att det ska investeras 100 000 svenska kronor.
Köper du guld dem pengarna så får du i dagsläget endast 9 st investeringsguldmynt på 1 oz( troy ounce, dvs 31 gram) vardera medans det räcker till över 500 silvermynt! 
I ett sådant exempel så är ju fördelen med guld väldigt lätt att se då det inte är det enklaste saken att förvara över 500 silvermynt säkert.
Fördelen med silver blir ju dock att det är smidigare att sälja av för mindre summor då ett mynt bara kostar runt 190:-.

En annan sak som är värd att nämnas är att silver beläggs med moms, vilket inte guld gör. Detta medför att guld kan köpas mycket närmre spotpriset (Dvs med mindre påslag) än vad silver kan.
Man kan gå runt detta till viss mån genom att göra sina inköp av ädelmetaller utomlands i länder där momsen är reglerad på ett annat vis. 

(Visited 88 times, 1 visits today)