Stort prisfall på Nuggets

I Nordamerika pågår just nu ett stort priskrig mellan snabbmatsjättarna Burger King och McDonalds, rapporterar Bloomberg news.

Burger King, som nu ingår i Restaurant Brands International, börjar idag att sälja 10 stycken chicken nuggets för 1,49 dollar, motsvarande 15 cent per nuggets. Det är hälften av det ordinarie priset på 2,99 dollar, motsvarande 24,2 kronor.

McDonalds säljer 50 stycken Chicken McNuggets för 9,99 dollar, eller 90,8 kronor, motsvarande 20 cent per nuggets.

Burger Kings tidigare chicken nuggets-kampanj hjälpte bolaget att öka försäljningen i jämförbara restauranger med 3,6 procent i USA och Kanada i tredje kvartalet. McDonalds tappade samtidigt 3,3 procent av sin försäljning i USA.

I Sverige kostar en meny med 9 bitar nuggets, dryck, pommes frites samt 2 dippsåser ca 60 kronor. En ganska stor skillnad med andra ord!

(Visited 81 times, 1 visits today)