Bentley lanserar sin första SUV (Stadsjeep

Om du alltid velat köra en Bentley, men du känner att du behöver det extra utrymme och fyrhjulsdrift som erbjuds av en SUV så kommer här några riktigt goda nyheter. Tidigare idag bekräftade brittiskbaserade (Volkswagen-ägda) biltillverkaren rykten om att från och med nästa år kommer dem att släppa en lyxig SUV. Detta kommer att bli den allra första SUV-modellen i företagets 100-åriga historia, och eftersom det är Bentley vi talar om så kan vi nog räkna med något speciellt. I själva verket kommer det att vara den dyraste serietillverkade stadsjeepen i historien. Bentley’s vd Wolfgang Duerheimer har släppt följande uttalande:

”Bentley’s SUV kommer att vara den mest exklusiva, mest lyxiga och dyraste SUV:en i världen. Nivån av lyx kommer att vara något extra.”

Bentley SUV Stadsjeep

Bentley SUV Stadsjeep

Så hur mycket kommer denna extremt lyxiga bil att kosta? Tidiga rapporter uppskattar ett baspris på $214.000 dollar vilket gör det till den dyraste stadsjeepen i världen. Den modell som för tillfället innehar den platsen är Mercedes Benz G-Wagon som har en prislapp på 115.000 dollar i baspris.

Så kommer den väl tilltagna prislappen att skrämma bort folk? Nope. 4000 personer har redan anmält sig till bilens väntelista. Så vad tror vi? Är det bara en tidsfråga innan Ferrari o de andra lyxtillverkarna hänger på?

 

(Visited 89 times, 1 visits today)