Affärsmannen och Miljardären Zlatan Ibrahimovic

Som vi såg på gårdagens lista så har nu det svenska fotbollsproffset och numera affärsmannen Zlatan Ibrahimovic kvalat in på den prestigefyllda listan över Sveriges miljardärer. Läs mer om det här.

Veckans affärer skriver så här i sin presentation av nykomlingen i de här sammanhangen.

”Att vara störst i fotbollsvärlden betyder även feta lönekuvert. 2014 tjänade stjärnan 140 miljoner på att spela fotboll, och miljoner därtill på att köra Volvo. Han gillar dock att spendera och hade kunnat gå in flera platser högre på denna lista om det inte vore för diverse resor med privatjet och en hel drös bilar.”

Anledningen till att Zlatan tar klivet upp i miljardärsklubben just i år beror sannolikt på att han för första gången börjat göra reklam för andra företag än sin skosponsor.

Efter uppbrottet med Nike har PSG-stjärnan varit snabb med att hitta nya samarbetspartners.

Den 8 december blev det klart att Ibrahimovic blir ny ambassadör för vitamindrycken Vitamin Well.

– Det ska bli enormt spännande att jobba ihop med Vitamin Well-teamet, sa Zlatan då.

Veckan efter skrev Ibrahimovic på för ett nytt reklamuppdrag – den här gången med klädkedjan Dressman.

”För mig är det stort att starta ett bolag inom sport tillsammans med Dressmann. Deras företagskultur och vinnarmentalitet matchar mig perfekt, att de dessutom är ett företag för folket gjorde valet av partner enkelt för mig”, kommenterar Zlatan i ett pressmeddelande från företaget.

Överlägsen etta på listan är i vanlig ordning IKEA-grundaren Ingvar Kamprad vars förmögenhet uppskattas till 550 miljarder kronor.

(Visited 14 times, 1 visits today)