Steve Ballmer köper The Clippers

Microsoft-CEO-Steve-Ballmer-e1401411714615

Inatt kom det rapporter om att Donald Sterling’s fru och delägare i the LA Clippers har accepterat ett bud från förre Microsoft VD’n Steve Ballmer. Donald Sterling köpet laget för 12,5 miljoner dollar 1981. Det blir en avkastning på hela 15 900%!!! Steve Ballmer vann budgivningen med ett bud på hela 2 miljarder dollar! Han vann därmed över en rad andra kända och rika personer bl.a en grupp investerare som inkluderade Larry Ellison, David Geffen, Oprah Winfrey och Steve Jobs änka. Köpeskillingen fullkomligt krossar det tidigare NBA-rekordet som faktiskt sattes tidigare i månaden när the Milwaukee Bucks såldes för 550 miljoner dollar. Det kan i och för sig bero på att NBA-franchise’s är väldigt attraktiva och säljs sällan. Skulle lag som NY Knicks eller Miami Heat komma ut till försäljning så skulle vi nog få se nya rekord.  LA Clippers som tog sig långt in i årets slutspel och blev utslagna av Oklahoma Thunders värderades för mindre än ett år sedan till ca 430 miljoner dollar, men årets framgångar har alltså höjt intresset för laget avsevärt. Det hjälper ju också att LA är hemstaden för många av USA’s kända och rika personer även om nu Steve Ballmer själv faktiskt bor i Seattle. Steve Ballmer gjorde sin förmögenhet under sin tid hos Microsoft där han var en av de första anställda. Hans förmögenhet uppskattas till ca 20 miljarder dollar. På tal om Microsoft så äger hans tidigare kollega, medgrundaren av Microsoft Paul Allen två sportlag, amerikanska fotbollslaget Seattle Seahawks och basketlaget Portland Trailblazers.

LA_Clippers_players_on_the_floor_vs_Kings

(Visited 52 times, 1 visits today)