Googles Självkörande bilar tar nästa steg

Google fortsätter att utveckla sina självkörande bilar. Det finns redan ett flertal i trafik som kan ses runt om i Silicon Valley. Den nya modellen har dock till skillnad från tidigare versioner inte någon ratt,pedaler eller andra former utav gas/styr/broms-kontroller. Enligt Google själva så tillverkas just nu denna modell i 100-200 exemplar. Dessa har en toppfart på runt 40 km/h. Bilen kommer att börja testas i slutet av sommaren, men kommer då att ha manuella kontrollfunktioner. Helt klart ett riktigt coolt project som vi får hoppas se betydligt mer av! De bilar som redan nu åker runt på gatorna ligger runt 10-20 år fram i tiden. Innan vi får se dessa i massproduktion och privat ägande så är det en rad hinder som måste klaras av såsom försäkringar och hur våra vägnät är utformade.

(Visited 15 times, 1 visits today)

1 comment for “Googles Självkörande bilar tar nästa steg

Comments are closed.