Bekräftat: Apple Köper Beats Electronics

Apple Köper Beats Electronics

Apples VD Jim Cook om Affären:

”Music is such an important part of all of our lives and holds a special place within our hearts at Apple. That’s why we have kept investing in music and are bringing together these extraordinary teams so we can continue to create the most innovative music products and services in the world.”

Apple har i skrivande stund precis bekräftat att de köper Beats by Dr.Dre för 3 miljarder dollar! 2,6 miljarder dollar cash och 400 miljoner dollar i Apple-aktier. Det är 200 miljoner dollar mindre än vad det först ryktades om men Dre och hans kompanjon Jimmy Iovine gråter nog inte för det. De både kommer med omedelbar verkar att gå över till chefspositioner hos Apple, exakt vad för positioner är inte känt än. Analytiker spekulerar om att en av de största anledningarna till köpet faktiskt var att få över Jimmy Iovine till Apple. Vissa går till och med så långt som att säga att han kan vara nästa Steve Jobs. Och på tal om Steve Jobs så är faktiskt den här affären den största Apple har gjort sedan dom köpte NeXT för 400 miljoner dollar 1997 för att få tillbaks Steve till Apple. Affären gör inte riktigt Dre till dollarmiljardär men med en uppskattad förmögenhet på 780 miljoner dollar efter slutförd affär så blir han ändå rikast i hiphopens värld. Jimmy Iovines förmögenhet uppskattas nå upp till 970 miljoner dollar efter slutförd affär.

Så vad tror ni, är det här bara det första av många köp framöver av Apple? Företaget har ju faktiskt en gigantiskt kassa på hela 150 miljarder dollar samt drygt 171 miljarder dollar i omsättning.

beats-e1401316353447

(Visited 5 times, 1 visits today)