Apple kan göra Dr. Dre till dollarmiljardär!

BEats
Just nu snackas det vitt och brett om att Apple eventuellt ska köpa Beats Electronics för 3,2 miljarder dollar!

Förvärvet ska enligt källor i såfall tillkännages så tidigt som nästa vecka enligt Financial Times som baserar sitt tillkännagivand på personer med insyn i förhandlingarna. Tidningen USA TODAY har självständigt bekräftat samtalen genom en källa som inte har tillstånd att tala offentligt om affären.

Om den faktiskt blir fullbordad så kommer Apples köp av Beats representera bolagets största förvärv någonsin. Apple och Beats har båda avböjt att kommentera rapporten.

Musikmogulen Jimmy Iovine och producenten/rapparen Dr Dre grundade Beats Electronicsför sju år sedan vilket startade hela hysterin kring exklusiva högpresterande hörlurar. Tidigare i år lanserade de Beats Music, en musik-streamingtjänst i stil med Spotify.

Om förvärvet går igenom , skulle det vara ironiskt på ett sätt . Dre och Iovine kom på hela idén när de beklagade sig över nedgången i ljudkvalitet som Apples egen iPod och MP3-era medförde.

Beats Vd tillsammans med de två grundarna.

Beats Vd tillsammans med de två grundarna.


”Alla offrar ljudkvaliten för bekvämlighet och snabbhet.” sa Iovine i tidningen USA TODAY för tre år sedan. ”Känslan som musiken ger är nästan oigenkännlig i jämförelse med vad som spelas in i studion” sade Iovine , som är ordförande i Interscope / Geffen / A & M records .
De två bestämde sig för att ta fram marknadens bästa hörlurar för att reproducera den känslan.

De introducerade den ursprungliga Beats Studio-modellen 2008 till ett pris av 300 dollar och sedan dess har Beats utökat sitt sortiment till att omfatta andra hörlurar med hjälp av Lady Gaga , LeBron James och Justin Bieber, samt portabla högtalare och även musikteknik för bilar , datorer och smartphones.

Vid lanseringen Beats Musik i januari , berättade Iovine för USA TODAY att ” med hörlurarna slog vi ett känslomässigt ackord med hårdvaran. Nu handlar det om att sluta cirkeln och ge människor den fulla upplevelsen av musik.”

Detta skulle i så fall bli Beats andra omgång med en telefontillverkare. Elektronik-tillverkaren HTC köpte halva företaget 2011 för 300 miljoner dollar, och introducerade Beats Audio till mobiltelefoner. Förra året köpte Beats tillbaka alla HTC:s andelar av företaget och fick in ytterligare $ 500.000.000 investeringar från The Carlyle Group enligt rapporter.

Rapporten om att Apple eventuellt ska förvärva företaget möttes med blandade reaktioner på Twitter torsdag kväll. Buzzfeed ekonomiredaktör Peter Lauria twittrade ” Aj .. 9 månader sedan , HTC sålde sin andel i Beats för 265 miljoner dollar.. nu kommer Apple att köpa Beats för $ 3,2 miljarder dollar”

Går köpet igenom så blir Dre den första rap-artisten att spräcka den magiska gränsen och bli dollarmiljardär, han slår därmed den i nuläget rikaste rap-artisten och affärsmannen P. Diddy.

(Visited 54 times, 1 visits today)