Will Smith

SMITH  JEFF
Om man tittar på Will Smith nu så är det svårt att tro att han vid ett tillfälle för inte så länge sedan var pank . Efter att ha sålt miljontals album i slutet av 80-talet som ena halvan av DJ Jazzy Jeff och Fresh Prince , bör Will Smiths förmögenhet ha varit av betydande storlek. Tyvärr , på grund av misskötsel och överkonsumtion , så var inte det fallet . Istället fann han sig simma i skuld . Det är en vanlig berättelse för musiker och konstnärer som får berömmelse plötsligt . Alla verkar springa ut och omedelbart köpa dyra fastigheter och leksaker. Hur många gånger har vi sett nya kändisar dela sina pengar frikostigt och festa som om det inte finns någon morgondag? Sen kommer morgon efter och de upptäcker att de är panka. Då får de ställa upp i en dokusåpa för att skramla ihop lite pengar. Undantaget är Will Smith . Han lyckades på något sätt att dra sig tillbaka till toppen för att tjäna ihop en förmögenhet på 200 miljoner dollar. Så … vad gjorde han annorlunda?

Mellan 1988 och 1990 så ska Will Smith ha tjänat cirka 10 miljoner dollar från sin musikaliska karriär. Will som antog att hans berömmelse skulle vara för evigt, fortsatte att spendera sina pengar i otrolig fart. Han köpte hus , bilar, kläder , smycken och och mycket mer. Han skämde inte bara bort sig själv utan sina vänner och familj också. Tyvärr, ungefär samtidigt som när han vann en Grammy, började radiolyssnarna tröttna på Will och Jazzy Jeff . Deras ”radiovänliga” låtar blev plötsligt hånade som ” rap sell-outs ”. Hip hop publiken ville ha ett hårdare sound och radio ville ha något mjukare och mer R & B – influerat. Duon hade kört fast. Som om detta inte var illa nog struntade Will under denna tid i att betala skatt. Under Wills två-åriga stigning till toppen av listorna försummade han att betala $ 2.800.000 i federala inkomstskatter . Och som vi alla vet så bör du inte bråka med skatteverket.

Det var mycket tuffa tider för den 21-åriga Will Smith . Hans musikkarriär verkade vara död och regeringen jagade honom för en skatteskuld på nästan 3 miljoner dollar. Det var under dessa tider som superproducenten Quincy Jones räckte ut en livlina. Den livlinan kom i form av ett erbjudande om att spela huvudrollen i en komediserie för TV-nätverket NBC.
fresh
Inledningsvis så avvisade Will tanken på huvudrollen i en tv-serien. Han var livrädd att det skulle få honom att framstå ännu mer som en sellout. Han var övertygad om att detta skulle vara den sista dödsstöten för hans musikaliska karriär. Men det fanns en stor fördel med att göra en sitcom: med jobbet så kom en rejäl lönecheck. Om showen förnyades för fler säsonger, skulle lönen gå upp. Med en inte-så-subtil uppmuntran från skatteverket så skrev Will på för att spela huvudrollen i nya komediserien ”The Fresh Prince i Bel Air”. Skatteverket ordnade också så att 70% av Will’s lön drogs av till att betala av hans skuld ändå fram tills den var helt borta. De beslagtog också alla hans ägodelar som hade något värde. Serien blev sedan en succé och sändes i 148 avsnitt, den går även fortfarande i repris än idag i stora delar av världen.
Under början av seriens framgång så ska Will ha sagt:
”For the first three years of The Fresh Prince of Bel-Air, the IRS was taking 70 percent of every check and after the third year I got back to zero. It’s terrible to have that kind of success and have to quietly be broke.”
fresh-prince
Ironiskt nog så kom showen som Will var rädd skulle döda hans karriär att bli början på vad som blivit en ganska produktiv skådespeleri och producent-karriär . Även om han då och då återvänder till sina musikaliska rötter , har Will Smith blivit en mycket större filmstjärna än han någonsin var rap-stjärna. Han sade en gång att han hade för avsikt att bli ”den största filmstjärnan i världen” och han är faktiskt ganska nära det målet. Han fick först kritikernas uppmärksamhet för sitt arbete i den oberoende filmen ”Six Degrees of Separation” 1993 , medan han fortfarande deltog i”The Fresh Prince i Bel Air”. Han fick 500,000 dollar projektet. Hans filmkarriär tog sedan fart ordentligt 1995 då han medverkade i den populära actionkomedin ”Bad Boy ”, vilken gav honom 2 miljoner dollar i lön. Därefter så blev det bara ständigt ökande lönecheckar. Han har medverkat i filmer som Independence Day, Man in black och dess uppföljare , Enemy of the State ,Wild Wild West ,Legenden om Bagger Vance,Ali, i Robot, Hitch , jakten på lycka, i am Legend, Hancock och Anchorman 2 : The Legend Continues. Under årens lopp har hans lön ökat till som minst 20 miljoner dollar per film. Han tjänar dessutom ännu mer som producent .

(Visited 1 108 times, 1 visits today)