Bill Gates hus

Bill Gates fantastiska hus

Så efter att ha läst den här artikeln så vet vi nästan allt om Bill, men var bor han då? Jo, han bor i ett imponerande specialbyggt hus som kallas Xanadu 2.0. För att bygga huset så krävdes över 300 arbetare varav 100 var elektriker. Familjemedlemmar och besökare får en speciell kontroll för att kunna kontrollera alla funktioner i huset såsom värme,musikanläggning, belysning eller vad för konst man vill se på det digitala konstverken. Det gick utöver 84 kilometer(!) optisk kabel vid byggnationen av huset. Extrem säkerhet är centralt, med gömda kameror och rörelse-sensorer i golven. Dörrhandtagen är specialtillverkade till en kostnad av 2000 dollar styck! Han har för vana att auktionera ut rundturer i sitt hem på välgörenhetsauktioner, en rundtur gick 2009 för 35 000 dollar. Men då får man också lite tilltugg. Han har bara en enda regel i sitt hus, inga produkter från Apple är tillåtna! Huset må se litet ut på bild men en stor del av det är byggt under jord.

bill gates hus
Huset kostar Bill Gates över 1 miljon dollar i fastighetsskatt varje år.

bill gates hus
Huset har ett uppskattat substansvärde på runt 150 miljoner dollar!

Bill-Gate-10
Bill-Gate-7

Bill-Gate-4
Huset ska ha kostat 63 miljoner dollar att bygga och kommer komplett med ett 23-bils garage.

Bill-Gate-3

Se mer bilder och information här

 

(Visited 365 times, 1 visits today)