En otrolig historia…

En kvinna vid namn Eisha spenderade sitt liv tiggandes i staden Jeddah, Saudi Arabien. 

Hon bar trasiga trasor på hennes bräckliga kropp och var helt blind på båda ögonen . Eisha tillbringade hela hennes vuxna liv tiggande på gatorna i Jeddah . Hennes mor var en tiggare . Hennes syster var en tiggare . När alla tre kvinnorna levde , arbetade de på gatorna tillsammans varje dag . På natten la dom ihop alla sina mynt i en stor hög . Efter att hennes mamma och syster dog fortsatte Eisha på egen hand . Hon levde också ett extremt sparsamt liv och alla dessa mynt sparades. Någon gång i slutet av 90-talet beslutade Eisha att omvandla större delen av hennes besparingar till guld . Detta skulle visa sig vara ett mycket klokt beslut eftersom guld råkade vara på historiskt låga priser . Allt eftersom priset på guld steg , så gjorde Eisha förmögenhet också det.

När Eisha dog tidigare i veckan så kom en vän till familjen fram för att avslöja att den 100 år gamla ” tiggaren ” i själva verket var en miljonär . Under årtionden hade Eisha lyckats stuva undan en förmögenhet som bestod av massor av guldtackor , sällsynta juveler och även fastigheter . Otroligt nog ägde denna ” hemlösa” person faktiskt  fyra flerbostadshus ! Så galet som det låter så kunde Eisha periodvis hittas tiggande framför byggnader som hon faktiskt ägde . Om allt detta inte var chockerande nog , visar det sig att många av de familjer som bor i Eisha byggnader var tidigare hemlösa och fick bo i lägenheter gratis livet ut .

Totalt har Eisha tillgångar vid tidpunkten för hennes död beräknats vara värd 4 miljoner saudiska riyal som är lika med nästan 7 miljoner kronor. Och trots att hon var tekniskt sett var en miljonär slutade hon aldrig tigga, ända fram till den dagen hon dog . När en vän frågade varför hon fortsatte att tigga trots att hon var så rika svarade Eisha att hon ”förberedde sig för svåra tider”. Hm… Knepig historia det där.

(Visited 30 times, 1 visits today)