En otrolig historia…

En kvinna vid namn Eisha spenderade sitt liv tiggandes i staden Jeddah, Saudi Arabien. 

Hon bar trasiga trasor på hennes bräckliga kropp och var helt blind på båda ögonen . Eisha tillbringade hela hennes vuxna liv tiggande på gatorna i Jeddah . Hennes mor var en tiggare . Hennes syster var en tiggare . När alla tre kvinnorna levde , arbetade de på gatorna tillsammans varje dag . På natten la dom ihop alla sina mynt i en stor hög . Efter att hennes mamma och syster dog fortsatte Eisha på egen hand . Hon levde också ett extremt sparsamt liv och alla dessa mynt sparades. Någon gång i slutet av 90-talet beslutade Eisha att omvandla större delen av hennes besparingar till guld . Detta skulle visa sig vara ett mycket klokt beslut eftersom guld råkade vara på historiskt låga priser . Allt eftersom priset på guld steg , så gjorde Eisha förmögenhet också det.

När Eisha dog tidigare i veckan så kom en vän till familjen fram för att avslöja att den 100 år gamla ” tiggaren ” i själva verket var en miljonär . Under årtionden hade Eisha lyckats stuva undan en förmögenhet som bestod av massor av guldtackor , sällsynta juveler och även fastigheter . Otroligt nog ägde denna ” hemlösa” person faktiskt  fyra flerbostadshus ! Så galet som det låter så kunde Eisha periodvis hittas tiggande framför byggnader som hon faktiskt ägde . Om allt detta inte var chockerande nog , visar det sig att många av de familjer som bor i Eisha byggnader var tidigare hemlösa och fick bo i lägenheter gratis livet ut .

Totalt har Eisha tillgångar vid tidpunkten för hennes död beräknats vara värd 4 miljoner saudiska riyal som är lika med nästan 7 miljoner kronor. Och trots att hon var tekniskt sett var en miljonär slutade hon aldrig tigga, ända fram till den dagen hon dog . När en vän frågade varför hon fortsatte att tigga trots att hon var så rika svarade Eisha att hon ”förberedde sig för svåra tider”. Hm… Knepig historia det där.

(Visited 8 times, 1 visits today)