Han är mannen bakom Flappy Bird

20140310-flappybird-x600-1394473781
Han är mannen bakom det virala succéspelet ”Flappy Bird”. 28åriga Dong Nguyen från Hanoi skapade spelet Flappy Bird över en helg förra året. Spelet, som gick ut på att hjälpa en en klumpig fågel med överdimensionerade ögon och läppar mellan gröna rör, publicerades i Apples App store den 24e maj förra året.Istället för att ta betalt för spelet så valde han att lägga in annonser i spelet.

Men med 25 000 nya applikationer uppladdade varje månad så försvann Flappy Bird i mängden. I alla fall fram till 8 månader senare när spelet helt plötsligt blev en viral succé. I februari i år så toppade det nedladdningslistorna och hade blivit nedladdat över 50 miljoner gånger! Dong Nguyen uppskattar det till att han drog in runt 50 000 dollar på sitt spel även efter det att google och apple tagit sina delar av kakan.
flappy_bird_get_ready_game_over_610x356

När spelet var som populärast så twittrade han plötsligt ut att spelet skulle försvinna från App Store. Meddelandet delades över 145 000 gånger på twitter, över 10 miljoner laddade ner spelet under det sista dygnet det låg uppe.

Detta fick folk att undra vem han var och varför han tog bort ett spel som var en så stor succé.
Svaret är att han fick mail och sms från folk som skyllde allt möjligt på hans spel bl.a att folk hade blivit av med sina jobb och missat skolan för att det var så beroendeframkallande.
Dong Nguyen som bara ville ge folk en rolig stund medan dom var på språng i tunnelbanan, taxin eller liknande tog det till sig. Han kom ihåg hur han själv missade viktiga prov i skolan när han var ung på grund av sitt beroende av spelet Counter Strike.

Efter att spelet blivit så omskrivet så började journalister svärma runt hans föräldrars bostad vilket gjort att han fått fly till och bo hos kompisar för att undvika all press.
Han har nu äntligen kunnat ta in allt som hänt och hunnit reflekterat över det. Han känner en lättnad av att det är över men säger samtidigt att han kommer fortsätta att göra spel.
Flappy Bird genererar forfarande enorma inkomster åt honom, han har nu skaffat sitt första pass och funderar på att köpa en Mini Cooper och en egen lägenhet.

Läs hela artikeln på Rolling Stone’s hemsida.

(Visited 49 times, 1 visits today)