Top 10 Teknikbolag

Baserat på hur mycket pengar som teknikföretag drar in idag , kan man säga att tekniken är kung. De män och kvinnor som begravde sig i sina datorer under gymnasiet är nu rikare och mäktigare än någon kunnat föreställa sig . De olika stora marknaderna runt om i världen är ständigt på jakt efter nästa stora tekniska innovation, och de företag som vill ligga på topp försöker omedelbart köpa mindre start-ups som skulle kunna utmana dem om makten . Det är en värld där starkast överlever och eftersom de pengar som hälls in i teknikbranschen fortsätter att växa så blir insatserna bara högre. Titta bara på de 3 miljarder dollar Facebook erbjöd grundarna av SnapChat eller de 19 miljarder dom betalade för WhatsApp! för en viss indikation på hur allvarligt större internet -och teknikföretag ser på att absorbera konkurrenter. De stora teknikföretagen är nu som små länder , och de kommer att gå så långt som att stjäla personal och idéer från varandra i sin tävling mot toppen. Top 10-företagen kontrollerar en ofattbar summa pengar. En del av företagen på listan kan överraska dig , medan andra kan kännas självklara.

Alla värden är i dollar.

10 . Dell – $ 62070000000

Round Rock , Texas

För en minut i slutet av 90-talet var Dell teknikföretaget att slå. Företagets popularitet har avtagit lite , men de har mycket klokt diversifierat sina produkter så att de fortfarande håvar in pengar .

9 . Sony – $ 67400000000

Tokyo, Japan

För de flesta människor så betyder Sony antingen PlayStation eller ljudsystem . Företaget är också den tredje största tillverkaren av tv-apparater på planeten och glöm inte deras mobiltelefondivision.

8 . Microsoft – $ 73720000000

Redmond, Washington

Om du inte har levt under en sten , är du förmodligen bekant med Microsoft . Även om du inte använder en Microsoft-dator så använder du troligen företagets programvara minst en gång om dagen. Xbox och Microsofts relativt nyligen genomförda förvärv av Skype har gjort företaget ännu rikare .

7 . Toshiba – $ 74390000000

Tokyo, Japan

Toshiba har sina fingrar med i nästan i allt. Detta teknik och elektronik-konglomerat gör allt från hushållsapparater till datordelar till halvledare .

6 . Panasonic – $ 99650000000

Osaka, Japan

Panasonic började som en ljusutrustningsbutik i början av 1900-talet och växte sedan exponentiellt . Det är nu en av de största TV-tillverkare i världen och , liksom många andra japanska teknikföretag , tillverkar dom halvledare .

5 . $ 106.910.000.000 – IBM

Armonk , New York

IBM-anställda utvecklare har uppfunnit många av de tekniska innovationer som vi idag tar för givet. Allt från Universal Product Code(streck-koder) till bankomater kom från IBM. Företaget handlar nu främst inom hårdvara och mjukvara .

4 . Foxconn – $ 117.510.000.000

Tucheng , New Taipei , Taiwan

Foxconn är världens största tillverkare av elektronikdelar. Om du har en handhållen enhet av något slag är chansen stor att delarna gjordes på Foxconn .

3 . Hewlett Packard – $ 120.350.000.000

Palo Alto , Kalifornien

Hewlett Packard styrde marknaden för persondatorer fram till 2012 . Företaget tillverkar även programvara och IT-produkter för privatpersoner och företag .

2 . Samsung – $ 149.000.000.000

Suwon, Sydkorea

Samsung är ett massivt elektronikföretag med kontor över hela världen . Det är världsledande inom mobiltelefoner , TV , LCD-paneler, och minneschiptillverkning. Bolaget säljer även flest mobiltelefoner i världen årligen. Största konkurrenten är nummer 1 på denna lista.

1 . Apple , Inc. – $ 156.500.000.000

Cupertino, Kalifornien

Apple återuppstod i början av 2000-talet efter en lång period av stiltje , och har fortsatt att ånga på sedan dess. Nästan alla har minst en Apple-produkt i sitt hem , om inte mer , och Apples mjukvara blir allt populärare också. De har nyligen stämt Samsung för brott mot upphovsrätten i ett gäng ärenden.

(Visited 15 times, 1 visits today)