Praktikplatserna med högst lön

Även om medianinkomsten för amerikanska hushåll, enligt US Census Bureau, är $53.046 så kan man som praktikant tjäna mycket mer. De högst avlönade praktikanterna kan tjäna så mycket som $75,000 under ett år. I en tid när debatten om inkomstklyftorna är högaktuell avslöjare sajten Glassdoor i en rapport de 25 företag där praktikanter får högst betalt , för att belysa hur mycket pengar en del företag betalar praktikanter och för att understryka det nuvarande konkurrensintensiva klimatet bland arbetsgivare i jakten på de bästa nya talanger .

Arbetsgivare baserade runt det så kallade San Francisco Bay Area dominerar listan med så många som 18 av de 25 företagen. Faktum är att de tre arbetsgivarna i topp är teknikföretag baserade i San Francisco Bay Area där nummer 1 är Palantir Technologies vars praktikanter tjänar en genomsnittlig månadsgrundlön på 7012 dollar,tvåan VMWare betalar i genomsnitt sina praktikanter 6966 dollar per månad , och Twitter med sin tredjeplats betalar en genomsnittlig månadslön på 6791 dollar.

Här är vad några praktikanter hade att säga om sin ersättning hos några av företagen på listan:

” Arbetet motiveras av ett verkligt uppdrag . Mycket få människor gör det bara för pengarna ” – . Palantir Support Engineer Intern ( Palo Alto , CA )

” Ersättningen är skälig och företaget ger bra bonusar och andra förmåner . ” – VMWare Graduate Intern ( Palo Alto , CA )

” Du kommer att få leverera kod som används i produktionen, ha ett ord med i stort sett alla företagets beslut , du kommer att bli generöst kompenserad och så kommer du att lära dig massor . ” – Twitter Software Engineering Intern ( New York , NY )

Kolla in hela rapporten :
25-Highest-Paying-Companies-for-Interns-301x1024

Dock så är faktiskt inte lönen allt. Enligt en ny Glassdoor-undersökning så är följande faktorer det som är viktigast för praktikanter när det ska väljas arbetsplats är:

Möjligheter till Karriärstillväxt (77%)
Lön och andra ersättningar (74%)
Plats och pendlarmöjligheter (41%)
Företagskultur och värderingar (41%)

(Visited 53 times, 1 visits today)