Uthållighet lönar sig… rejält!

Det gjorde det i alla fall för en man i staden New York.

Det finns många giltiga argument för och emot begreppet hyresreglering . Generellt sett , om du bor i en stad som har hyresreglering , så finns det strikta regler för hur mycket hyran kan höjas varje år . För den som vill hyra för en längre tid så är hyresreglerade lägenheter bland det bästa som finns. Ditt mål som hyresgäst bör vara att få till ett hyresavtal på en lägenhet som du absolut älskar och planerar att aldrig lämna.
En stor nackdel för en hyresreglerad hyresvärd är att det är i princip omöjligt att sparka ut sin hyresgäst. Detta kan vara ett verkligt problem för en fastighetsägare som är intresserad av ombyggnadation eller av att riva hela byggnaden. Fastighetsägaren får antingen ha tålamod nog att vänta på att de nuvarande hyresgästerna flyttar ut på egen hand eller dör . Om man inte kan vänta så finns egentligen bara ett annat alternativ för att få folk att flytta ut: att betala dem . Och i en stad som New York , där fastigheter är dyrbarare än guld , så kan det bli en mycket dyr affär att betala hyresgästerna.
Sedan finns historien om Herbert J. Sukenik . Herb Sukenik uthållighet lönade sig i form av en helt galen summa pengar för att äntligen utrymma sin grådaskig 32 kvadratmeter lägenhet vid Central Park.
cpd

Herbert Sukenik föddes i Bronx , New York 1930 . Han studerade på Cornell University där han tog en kandidatexamen i fysik . Han stannade sedan vid Cornell för att ta både en master i fysik och så småningom en doktorsexamen. Av allt att döma så var Herb en väldigt intelligent man. Han var också lite av socialt utstött . Han arbetade för General Electric en tag för att sedan börja arbeta på Martin Company med deras olika rymdsystem. År 1974 så hyrde Herbert , som hade blivit något av en enstöring , en liten 32 kvadratmeters lägenhet i Mayflower Hotel-byggnaden . Han gifte sig aldrig och hade till synes inga vänner heller. Han levde i princip som en eremit de kommande tre decennierna .

Byggnaden The Mayflower Hotel stod på det som förmodligen var en av de mest värdefulla och mest eftertraktade markbitarna i världen . Ståendes på adressen 15 Central Park West, låg byggnaden perfekt för någon att bygga om till lyxiga bostadsrätter som skulle kunna säljas för tiotals miljoner dollar styck . Möjligen mer. Potentialen fastigheten utgjorde var uppenbar, under 2004 så köptes hela byggnaden av fastighetsmogulerna Arthur och Will Zeckendorf för nästan 2.6 miljarder kronor.

Bröderna Zeckendorf började snabbt processen med att betala av var och en av byggnadens dåvarande hyresgäster för att flytta. Många av de tidiga hyresgästerna accepterade deras första erbjudande på cirka 4,2 miljoner kronor. Men det var fortfarande ett gäng som höll ut, vilket de som accepterade det första budet också borde gjort då Zeckendorfs snart höjde sitt erbjudande till den imponerande summan 6.5 miljoner kronor. Alla återstående hyresgäster accepterade, förutom en: Herb Sukenik.

Först erbjöd sig Herb att utrymma sin lägenhet om Zeckendorfs köpte en 200 kvadratmeters lägenhet med två rum och kök i en byggnad i närheten, och sedan hyrde ut den till honom för 1 dollar i månaden för resten av hans liv. De tyckte Zeckendorfs var rimligt. Men sedan backade plötsligt Herb ur. Herb insåg förmodligen att han var ensam kvar i byggnaden och att dessa byggherrar hade mycket djupa fickor. Han krävde pengar. Massor och massor av pengar. Höpna, började Zeckendorfs riva byggnaden i alla fall, i hopp om att driva ut honom från fastigheten med allt kaos och buller. Herbert blev inte avskräckt.

Herberts envishet gav 2005 tillslut resultat. Erkännande sitt nederlag gav Zeckendorfs vika och gav honom ett erbjudande han inte kunde stå emot. För att äntligen få Herbert att lämna sin pyttiga 32 kvadratmeters lägenhet , erbjöd de honom en engångs kontant summa av … gör dig redo för det … 110 miljoner kronor. Det är i särklass mest pengar någon någonsin betalat för att få en hyresgäst att lämna en lägenhet i New York. Det är förmodligen mest pengar som någonsin betalats för att få en hyresgäst att lämna en lägenhet . Men det blir bättre . Inte nog med att Zeckendorfs var överens om att ge Herb Sukenik 110 miljoner i kontanter , de gick också med på att låta honom leva i en lägenhet på Central Park South värd 13 miljoner kronor, där han kommer att betala $ 1 i månaden i hyra för resten av sitt liv .

110 miljoner plus en lägenhet värd 13 miljoner kronor i princip gratis för resten av livet! Med Herbert äntligen borta ,började Zeckendorfs slutligen att helt bygga om Mayflower Hotel från grunden . De investerade runt en miljard kronor(!) i fastigheten och gjorde den till vad som nu är den dyraste och mest eftertraktade adressen i hela New York City .15 CPW , som den kallas , har en helt privat uppfart dold från paparazzi , en biograf och 1300 kvadratmeter stort gym som har en 20meters pool . En tvårummares genomsnittspris ligger på 45 miljoner kronor,Trerummare 77 miljoner,Fyra rum och kök 96-180 miljoner, 5 rum och kök (finns bara en) 390 miljoner och slutligen Sex rum och kök(finns endast två) 420 miljoner och upp.
Bland nuvarande boende i huset finns Goldman Sachs vd Lloyd Blankfein , Sting , Jeff Gordon , Alex Rodriguez och Denzel Washington .

(Visited 14 times, 1 visits today)