5 små ord värda 2,5 miljarder kronor

Har du någonsin hört frasen ”Lets Get Ready To Rumble”? Den gjorde Michael Buffer till en väldigt väldigt förmögen man.
Efter att ha spenderat sitt liv i militären och hoppat mellan olika jobb medan ha försökt att lyckas som modell eller skådespelare så började han vid 38 års ålder att arbeta som förkunnare och kommentator av boxningsmatcher. Han visste inte så mycket om boxning förutom att sättet att annonsera eller sätta igång en boxningsmatch kändes gammalt,förlegat och i behov av förnyelse.
Han började fundera på hur han skulle kunna göra introduktionen lite mer intressant, kanske en ”catchfrase” eller en slogan? Något som gjorde att han stod ut från resten av sina konkurrenter.
happy
Han testade först med ”Man your battlestations”, sedan med ”Fasten your seatbealts”. Ingen av dessa fastnade riktigt hos publiken. Då kom han att tänka på en intervju där Muhammad Ali sagt”I’m so pretty, I’m ready to rumble. Rumble, young man, rumble”. Han kombinerade det sedan med en annan sport-kommentators catchfrase ”We’re ready to rumble from Resorts International”.
Resultatet blev ”Lets Get Ready To Rumble”.

Michael jobbade exklusivt ensam som kommentator och konferencier för boxningsmatcher på Donald Trumps alla kasinon i Vegas under det sena 80-talet och tidiga 90-talet som tack vare Mike Tyson, var något av en nyrenässans för proffsboxning. Michael tog tillfället i akt och använde detta tillfälle för att bygga upp sitt varumärke. Han var också ensam konferencier för Wrestling tills ligan gick omkull 2001.

I samband med att hans varumärke och catchfrase fick fäste hos allmänheten så märkte Michael att frasen användes flitigt överallt i reklamkampanjer osv. Detta fick honom att komma på idéen att varumärkesskydda frasen. Så från och med 1992 så var de fem orden hans. Detta skulle visa sig vara hans bästa idé någonsin. I och med att frasen tillhörde honom så blev alla som ville använda sig av den, oavsett sammanhang, tvungna att betala för att göra det. Sen dess så har han licensierat frasen för otaliga tv-spel,tv-serier,filmer och massa merchendise. Ett av de mest kända avtalen var för tv-spelet ”Ready to rumble”. Efter att spelet blivit en stor succé så ska bolaget bakom ha betalat honom ca 100 miljoner dollar för att få använda sig av frasen obegränsat. I februari 2014 så hade Michael Buffer tjänat över 2,5 miljarder kronor på sin fras.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Kommentera