Tim Bergling aka Avicii

I helgen intog han Tele 2 Arena i Stockholm två kvällar i rad med totalt runt 70 000 åskådare.  Men det har inte alltid varit så för Tim. Någonstans runt 2007 så försöker han att få folk att lyssna på sina låtar på sajten MySpace utan framgång, ingen vill lyssna. Hans egen mamma bad honom att använda hörlurar då hon tröttnat på att höra samma loop gång efter gång efter gång. 2008 så höll han otroligt nog på att få IG i ämnet Musik. Han lyckades ändra sitt betyg och sin musiklärares åsikt genom att ta med sig sin dator och ett par högtalare och spela upp en del av sina verk, det slutade med att han fick ett MVG istället.

Avicii.psd

Men i samband med att han påbörjade samarbetet med sin manager Arash ”Ash” Pournouri så började det att hända saker för vad som skulle komma att bli Avicii. 2011 så slog han igenom med singeln ”Levels” som blev en stor hit världen över. Hans låt ”Wake me up” har spelats över 200 miljoner gånger på Spotify. Han har vunnit åtskilliga priser och nomineringar, rankas som världens 3e bästa Dj enligt DJ Magazine.  Enligt finanstidningen Forbes så tjänade han 20 miljoner dollar förra året, dvs runt 130 miljoner svenska kronor. En imponerande summa pengar, något som är ännu mer imponerande är att han tillsammans med sin manager har skänkt runt 15 miljoner kronor till välgörenhet de senaste åren. Avicii’s förmögenhet uppskattas till runt 600 miljoner kronor! Ingen dålig summa!

Så vad gör han annars då, förutom att erövra världen?
Kanske hänger i sitt feta hus i Los Angeles som han köpte förra året för runt 110 miljoner där han numera bor tillsammans med sina hundar och flickvän.

avicii's hus

avicii’s hus som det finns fler bilder på här

(Visited 133 times, 1 visits today)

Kommentera